Masaže

LEPOTNA MASAŽA OBRAZA – BEAUTY HEALING

Čutna masaža, ki  poskrbi za globoko sprostitev ter osveži, nahrani celo telo in umiri um.
Pri masaži se poglobimo v mišice, fascije, lasišče, limfo, ušesa. Obdela se celotni ramenski obroč, dekolte, vrat, glava, obraz, lasišče, ušesa in roke, pobožajo se stopala in del trebuha. Na obrazu, stopalu in ušesih imamo veliko energetskih točk, ki so povezane tudi z našimi organi.

Masaža poskrbi, da se upočasni nastajanje gubic, ter jih gladi. Koži pomagamo, da se bolj hidrira, pospeši se dostop hranil v kožo in kisika, poveča se proizvodnja kolagena in elastina. Obraz se napolni s kisikom, krvjo, se poživi, dvigne, napne in s tem poskrbimo za naravni lifting, ker poskrbimo za mišice, ker le te držijo kožo. Botoks mišice slabi, postajajo pasivne, kožo suši in tanjša.

Z uporabo globoke sprostitve, dotika in vizualizacije, vas vodim skozi vaš proces spoznavanja vašega telesa. Po masaži se celostno počutimo bolje. Pravijo, da dotik zdravi.

Pri masaži se uporabljajo olja, roke,  ventuze, valjčki, kansa palica (ayruveda), gua sha masažni kamni,…

Zakaj na masažo obraza:

 1. Harmonizira telo in um
 2. Sprošča in napenja kožo
 3. Naravni lifting
 4. Odpravlja napetosti v ramenskem obroču, vratu,…
 5. Hrani kožo in dela mišice prožne
 6. Umirjen potem skozi vizualizacijo
 7. Popolna sprostitev
 8. Združuje ruski pristop, limfno drenažo, akopresuro,…
 9. Individualni pristop
 10. Primerno tudi za otroke po 10. letu starosti in nosečnice.

Otroci nosijo veliko breme in z masažo se sprostijo, odvržejo breme, sram skozi pogovor, uporabljam prijeme določenih točk na telesu, masiram stopala, obraz… Tudi pri otrocih, se prej pogovorim s starši, da skupaj poiščemo pot, kjer se otrok počuti varno in sprejet.  

Pri nosečnicah se prej posvetujemo in pogovorimo.    

MASAŽA HRBTA PO RUSKI METODI

Masaža hrbta poskrbi, da odpravimo utrujenost in napetosti v mišicah, ki nastane zaradi slabe drže, napetosti v mišicah, fizične obremenjenosti, stresa, nepravilne lege spanja ali drugih dejavnikov.

Protibolečinska masaža hrbta poleg zgoraj opisanega poskrbi tudi za izboljšanje krvnega in limfnega obtoka.  Funkcija krvi in limfe je med drugim tudi odnašanje nesnage iz mišice. Je pomembna za pretočnost telesa, pretok meridianov v telesu,…

Vse nepravilnosti drže telesa vplivajo na ukrivljenost in mišično napetost. Zato pride do zastoja limfe, ker napeta mišica stisne krvne žile, arterije, živce in kapilare in se omeji pretok krvi čez mišico. Mišica mora ostajati vedno prekrvavljena, ker kri je življenje za mišico, poleg vode, aminokislin, mineralov,….. zato moramo poskrbeti, da ne pride do omejitev prekrvavitve, saj se potem proces ustavi in mišica postane »podhranjena« s časom slabo gibljiva, vnetna, boleča,…

Mišice, ki so podhranjene iščejo hrano in jo vzamejo iz vretenc hrbtenice in medvretenčnimi hrustanci. Zato posledično iz teh predelov vlečejo vitamine in minerale, da se lahko nahranijo in se pri nas bolečina poveča. Te spremembe pripeljejo lahko do hernije diska. Z protibolečinsko masažo pa pomagamo zmehčati otrdele mišice, pospešimo prekrvavitev in odtok limfe. Bolečine počasi izginejo in kakovost življenja se izboljša.

Pri masaži se lahko uporablja infra rdeča lučka in ventuze.  Ruski zdravniki priporočajo terapije rednih masaž v sklopu. Zakaj? Telo se sprva potrebuje navadit na masažo, kak dan ali dva so lahko tudi reakcije. V naslednjih treh ali štirih obiskih se hrbtenica prepusti zdravljenju, kasneje je bolečine manj, ker so tkiva bolj prožna na telesu. V zadnji fazi veliko zmore telo tudi samo in začne proces samozdravljenja. Mišica ni več napeta, je prekrvavljena, pretok limfe se uredi in telo si pomaga tudi samo.

Pri masaži se masira cel hrbet, ramena, vrat, glavo, gluteuse,… Vsako stranko se obravnava individualno, tako da po dogovoru se dodaja na koncu tudi ventuze.

Zakaj na masažo hrbta:

 1. Zmanjšanje in odprava mišične napetosti in bolečino
 2. Preprečevanje zastrupljanje mišic
 3. Izboljšanje limfnega in krvnega pretoka
 4. Odprava utrujenosti in razdraženosti
 5. Preprečuje, da pride do degenerativnih sprememb
 6. Poskrbi za zdravo telo
 7. Za sprostitev telesa, osebno svetovanje in skrb zase

MADEROTERAPIJA

Masaža pri kateri se uporabljajo leseni valjčki.  Z izvajanjem enakomernih ritmičnih gibov se stimulira limfni sistem, da se povzroči se pospešeno izločanje – sproščanje toksinov.

Masaža je prijetna in neboleča metode relaksacije in detoksikacije telesa.

Pozitivni učinki maderoterapije:

 • zmanjševanje celulita in odpravo maščob,
 • pospeševanje mikrocirkulacije in limfne cirkulacije,                              
 • razstrupljevanje in odprava toksinov iz telesa,
 • zmanjševanje oteklin,
 • preoblikovanje telesa, zmanjševanje obsega, oblikovanje in dvig zadnjice,
 • piling, tonifikacija kože za večjo čvrstost kože,
 • odpravljanje bolečin
 • deluje antistresno in sprošča telo

LIMFNA DRENAŽA

Krepi imunski sistem, dviga energijo in vašemu telesu pomaga vzpostaviti pravilno ravnovesje. Upočasnjen limfni sistem pomeni tudi upočasnjen metabolizem. Če ima telo za pretok krvi črpalko-srce, je naš limfni sistem nima, zato si lahko pomagamo z masažo. Učinki so vidnimi na dolgi rok.

Limfa ima v našem telesu zelo pomembno vlogo. Deluje kot filter, ki nas varuje pred različnimi okužbami in boleznimi. Krvni sistem je reka našega organizma, limfni sistem je čistilna organizacija, ki oskrbuje in neguje to reko našega organizma.  Ko limfo poženemo, medcelični prostor postane bolj prehoden in snovi, potrebne za normalno delovanje in regeneracijo celic, lažje pridejo do cilja. Limfna drenaža pospeši tudi izločanje strupov in odpadnih snovi iz našega telesa.

Za pravilno delovanje limfnega sistema moramo poskrbeti tudi sami tako, da se redno gibamo in pijemo dovolj vode.

Limfna drenaža je odlična tudi pri bolečih mišicah, pri bolečinah v križu ter pri odpravljanju razdraženosti in utrujenosti, ki so posledica prenatrpanega urnika. Odpravlja revmatične težave, zmanjšuje otekline rok in nog, ki nastajajo zaradi nabiranja vode v telesu.

TOK-SEN MASAŽA

Individualni pristop pri masaži, glede na želje in težave stranke.

Izvaja se Tok Sen in dodajam druge tehnike glede na diagnostiko posameznika.

Verjemite globoko sproščeno telo, odprto srce,  privabi nasmeh na obraz.

Masaža traja uro in pol (takrat pozabite na čas, včasih tudi dlje, da dokončamo proces dela).

Tok Sen pospeši cirkulacijo krvi in pot limfe. Ugodno vpliva na sprostitev togih vezi, kit in napetih mišic ter izboljšuje živčne funkcije. Odpravlja toksičnost telesa.

Ko so kite elastične, je celotna struktura kosti naravna. Mišice so sproščene in ne pritiskajo na žile, živce in meridiane. Na ta način so vsi deli telesa pravilno prehranjeni in zato lahko dobro delujejo.

Obdelava celega telesa s Tok Sen je ena od boljših oblik ohranjanja zdravja. To se je potrdilo skozi tisočletno uporabo. Ob dejstvu, da so kite zelo obremenjene že v vsakdanjem življenju, je za naše telo zdravje kit izjemnega pomena in takrat, ko s Tok Sen obdelujemo na primer kite v sklepih, vplivamo ugodno tudi na kite organov in tako na celotno telo.

Terapija ima dejansko pozitivne vplive na vsak del telesa in s tem na njegovo celotno delovanje:

 1. Izboljša cirkulacijo krvi. (Boljša cirkulacija hrani telo in hitreje sprošča blokirano energijo.)
 2. Sprošča mišice. (Napete mišice imajo stisnjene kapilare.)
 3. Spodbuja pretok energije v perifernem živčevju. (Ti živci tečejo paralelno s kapilarami. Ob vsakem udarcu kladivca, bodo vibracije krepile kapilare in periferne živce, kar prav tako deluje sprostitveno na mišice.)
 4. Lajša bolečino, ki nastane zaradi različnih vzrokov:
  – glavobol, migrene
  – bolečine v ramenih, napetost ramenskih kit, ne gibljivost sklepov (»frozen shoulder«)
  – bolečine zaradi skrajšane kite, mišično napetost hrbta, težave lopatic, boleč hrbet
  – bolečine v spodnjem delu hrbta, težave pri sklanjanju
  – bolečine v ledvenem delu in stiskanje živca (»schiatic nerve«)
  – bolečine v stegnih (»Hamstring Strain«)
  – bolečine v mečih, bolečine v podplatih in otrplost
  – bolečine v roki, komolcih, otrdelost nadlahti, podlahti in dlani
  – sprosti celo telo, da se samozdravljenje sploh lahko začne,…

Zvok lesa umirja, vibracije gredo globoko v telo in zdravijo.

Po masaži je telo lahkotnejše, včasih tisti dan več izločamo telesnih tekočin ali se nam spahuje. Telo začne predelovat zastoje in smo lahko hvaležni za vse kar pride na površje. Poglobimo se  v telo,  dihamo, sproščamo trebuh in delamo na zdravem in gibljivem telesu.

Star pregovor pravi: Mlade kite – mlado, gibljivo in zdravo telo.

 

INTUITIVNA MASAŽA CELEGA TELESA

Pridi na drugačno masažo, ki je čutna, celostna in intuitivna ter podpre telo tam, kjer to najbolj potrebuje.

Dotik rok zdravi, vi pa se skozi sproščenost in tišino popeljete do večjega občutenja in zavedanja lastnega telesa. Sprostijo se tenzije in blokade v telesu in vzpostavi večji pretok energije, da se telo lahko začne regenerirati.  Uporabljam več tehnik in prisluhnem posamezniku.

Najprej sprostim telo z nežnejšimi tehnikami, potem grem v globino.
Največ stresa predstavlja hrbet. Tu nosimo velika bremena na predelu ramen, lopatic, vratu,… Zato je ta predel koristno krepiti, da naredimo pretok, da se blokade zmehčajo in pospešimo kri in limfo.

Po masaži se počutite lahkotnejši, telo ima več energije, sprostijo se napetosti, ujeta čustva, ki jih nosimo vsakodnevno s seboj,…

Vzemite si čas zase.

Primerno tudi za otroke po 10. letu starosti in nosečnic.

Otroci nosijo veliko breme in z masažo se sprostijo, odvržejo breme, sram skozi pogovor, uporabljam prijeme določenih točk na telesu, masiram stopala, obraz… Tudi pri otrocih, se prej pogovorim s starši, da skupaj poiščemo pot, kjer se otrok počuti varno in sprejet.  

Pri nosečnicah se prej posvetujemo in pogovorimo.

 

 

Za informacije in naročila pokličite,

Satja: 040 883 308

ali pišite na mail
sooshka.body.vibe@gmail.com