Kako na tečaj?

Preglejte ponudbo naših programov in izberite program, ki vam ustreza.

Pred začetkom tečaja se je potrebno na tečaj prijaviti preko spletne prijave.
Število prostih mest je omejeno.
Ob morebitnih vprašanjih nas pokličite na 041 307 507 ali pošljite elektronsko sporočilo.

Otroke od 4. do 8. leta ne glede na plavalno znanje vpisujete v začetne in osnovne tečaje, ki potekajo istočasno in zajemajo različne plavalne razrede, od zbiranja poguma do učenja prvih in nadaljevalnih plavalnih tehnik.

Otroke od 8. do 10. leta, glede na plavalno znanje, lahko vpišete v osnovne plavalne tečaje, kjer se bodo naučili treh plavalnih tehnik.
Če pa so že obiskovali plavalne tečaje in imajo plavalnega predznanja dovolj (znanje osnovnih tehnik  prsno, hrbtno in kravl), se lahko vpišejo tudi v nadaljevalne tečaje.

Otroke plavalce od 10. leta dalje po predhodnem preizkusu lahko vpisujemo v nadaljevalne tečaje, slabim plavalcem ali neplavalcem pa nudimo ugodne individualne tečaje ali prilagojene skupine.

Spoštovani starši!

 1. Pred tečajem se dobro pogovorite z otrokom. Pripravite ga na samostojnost in na delo v novi skupini.
 2. Na ure plavanja prihajajte dovolj zgodaj, da bodo otroci ob uri začetka preoblečeni in pripravljeni na vadbo. Prosimo, ne zamujajte, ker s tem motite red celotne skupine.
 3. Ko otroka pripeljete na bazen, nam pri recepciji zaupajte ime in priimek otroka, ki ste ga pripeljali, da ga lahko zapišemo v list za uvodno testiranje.
 4. Kot obiskovalci bazena morate upoštevati kopališki red, kopališke znake in navodila kopališkega osebja. Prehod prek talne modre črte v obutvi ni dovoljen. Prav tako ni dovoljen vstop na bazensko ploščad.
 5. Otroku pomagajte, da se preobleče in vzame brisačo, nato pa ga predajte plavalnim učiteljem pri vratih bazena. Prosimo, da upoštevate kopališke znake in preko talne modre črte ne hodite v obuvalih ter ne vstopate na bazensko ploščad.
 6. Pred prvo uro tečaja opozorite učitelja ali vodjo plavalne šole na morebitne bolezni ali ostale posebnosti otroka.
 7. Pri prvi uri vas izjemoma prosimo, da ostanete v garderobi bazena in si skozi okna ogledate potek ure, med tem pa vas seznanimo s pravili plavalne šole in nadaljnjim potekom tečajev.
 8. Ob zaključku ure otroka pričakate v garderobi, kjer mu ponovno pomagate, da se preobleče in posuši lase. Ker je otrok veliko priporočamo, da s seboj prinašate svoj sušilnik las.
 9. Prisotnost staršev med trajanjem tečaja ni dovoljena, ker moteče vpliva na zbranost otroka in posledično na uspešnost celotne skupine. Starši so izjemoma lahko prisotni ob uvodni in zaključni uri tečaja. Prosimo vas, da se med tečajem ne zadržujete v garderobi.
 10. Po končani uri morajo otroci zapustiti bazen.

Kako ob odsotnosti

Evidenco prisotnosti vodijo vaditelji po skupinah.

Za vsako vnaprej javljeno odsotnost, vam pri recepciji bazena pripravimo 1 bazensko vstopnico, ki velja do zaključka tečaja, iz jo lahko izkoristite med rednim obratovalnim časom bazena.

Dodatne informacije

Razpored otrok po skupinah in sprotna obvestila so izobešena na informacijski tabli plavalne šole. Za informacije o sodelovanju in napredovanju vašega otroka se lahko obrnete na učitelja skupine, za splošne informacije o plavalni šoli in ob morebitnih težavah pa se obrnite na vodjo plavalne šole.

V času pandemije korona virusa

Delo v samem bazenu ne predstavlja večjega tveganja za prenos respiratornih bolezni. Ni dokazanih primerov, da bi se korona virus širil preko kopalne vode.
Da se kar čimbolj zmanjša gneča v garderobi, smo v posamezen termin vpisali manjše število otrok. Kljub temu pa je potrebno upoštevati tudi priporočila NIJZ za športna bazenska kopališča.

 1. Ravnajte odgovorno do sebe in drugih. Na bazen hodite samo kadar ste zdravi, tudi brez blagih znakov okužbe.
 2. Za starše in otroke od 12. leta dalje je obvezna uporaba maske, od vstopa v objekt in ves čas v garderobi. (Priporočamo tudi uporabo maske pri otrocih, vendar odločitev prepuščamo staršem.)
 3. Ob vstopu in izstopu si razkužite roke.
 4. V kolikor je mogoče, upoštevajte varnostno razdaljo.
 5. Otrokom prvo uro tečaja določimo številko omarice, ki jo uporabljajo vsakič, kadar pridejo na tečaj. Ključkov od omaric ne dajemo. Vrednejše stvari imejte shranjene pri sebi.
 6. V garderobi se zadržujte samo toliko, kot je nujno potrebno, da se otroci preoblečejo. Starejše otroke čimprej naučite samostojnega preoblačenja.
 7. Odsvetujemo zadrževanje v bližini sušilcev za lase, zato so sušilci nameščeni na večji razdalji, tudi v predprostoru in na hodniku zgoraj pri vhodu.

Še več informacij:

041 307 507, Gregor