Bazen – Covid-19

V Bazenu Logatec upoštevamo splošna priporočila, priporočila za bazenska kopališča, priporočila za športne bazene in priporočila za izvajanje športne vadbe.

Ker je število gostov omejeno na toliko, da je še lahko zagotovljena varnostna razdalja je protokol obiska nekoliko spremenjen.
Rezervacija termina ni mogoča, pred prihodom pa vam priporočamo preveriti razpoložljivost na recepciji Bazena Logatec (01 759 11 72).

1.) Na bazensko kopališče smejo vstopati le zdrave osebe, tudi brez blažjih znakov okužbe s Covid-19 (kašelj, nahod, izcedek iz nosu in oči, povišana telesna temperatura. Bolečine v žrelu itd.).

2.) V bazensko recepcijo se vstopa posamično oz. skupaj s člani istega gospodinjstva. V prostorih garderobe je potrebno upoštevati razdaljo 2 m.

3.) Uporaba maske je obvezna:

  • ob vstopu v bazensko recepcijo,
  • pri uporabi sanitarnih prostorov,
  • pri uporabi garderobnih prostorov oz. kabin za preoblačenje,
  • na bazenski ploščadi, do vstopa v vodo

4.) Razkuževanje rok se kot preventivni ukrep izvaja:

  • ob vstopu na bazensko kopališče,
  • ob vstopu in izpustu iz sanitarnih prostorov,
  • ob vstopu in izpustu iz garderobnih prostorov oz. kabin za preoblačenje.

5.) Uporaba omaric:

Obiskovalec pri recepciji dobi ključek od predhodno razkužene omarice. Priporočamo, da oblačila shranite v osebno torbo in šele nato v omarico. Ob odhodu iz bazena ključek oddate v posebno košarico. Ključek in uporabljeno omarico se nato razkuži.

6.) Uporaba ležalnikov:

Ležalniki niso v uporabi. Namenjeni so le odlaganju stvari.

7.) Tuširanje je obvezno pred vstopom v bazen in po uporabi sanitarij.

8.) Največje število kopalcev hkrati v bazenu je omejeno na število, ki omogoča zadostno varnostno razdaljo.

9.) Priporoča se ohranjanje medsebojne razdalje tako izven kot tudi znotraj bazenov:

  • najmanj 2 m na obvodnih površinah
  • najmanj 5 m pri plavanju v bazenu.

10.) Uporaba sušilcev za lase:

Uporaba sušilcev v garderobi ni dovoljena. Sušici so nameščeni pred vhodom in na zgornjem hodniku. Ob uporabi sušilcev je obvezna uporaba maske. Priporoča se varnostna razdalja 4 m.

11.) V času izvajanja izobraževalnih programov za šole in vrtce, plavalnih tečajev in drugih organiziranih vadb, se upoštevajo priporočila za športne vadbe in priporočila MIZŠ.

Ob neupoštevanju higienskih in varnostnih navodil si pridružujemo pravico gosta opozoriti in ob morebitnem nadaljnjem neupoštevanju navodil, zahtevati, da zapusti kopališče.